фото: , Уикипедияможе да се сблъска с екологична катастрофа, по-голяма от

...
фото: , Уикипедияможе да се сблъска с екологична катастрофа, по-голяма от
Коментари Харесай

Украйна предупреди за екокатастрофа, по-голяма от тази в Чернобил

фото: , Уикипедия

може да се сблъска с екологична злополука, по-голяма от нещастието в Чернобил, предизвести Витолд Фокин, заместник-ръководител на украинската делегация в тристранната контактна група по Донбас, съобщи РИА Новости, представена от 

Фокин означи, че унищожаването на инфраструктурата в Донбас след бомбардировките е довело до наводнения в хиляди мини, те са оставени " на самотек ", а водата от тях може да прелее към локални реки и езера, след което тази нечиста вода да навлезе в Азовско и в Черно море. Ръководителят съобщи още, че незабавно би трябвало да стартира работа по почистването на шахтите, съобщи БГНЕС.

" Мнозина си затварят очите за това, само че идното злополучие може да стане извънредно по-голямо от повредата в Чернобил, и да нанесе в пъти по-големи екологични вреди ", заключи Фокин в изявление за Страна.ua.

Инцидентът в атомната електроцентрала в Чернобил стана през нощта на 26 април 1986 година, когато експлоадира реакторът на енергоблок № 4. Голямо количество радиоактивни субстанции бяха изпуснати в околната среда. Според заключенията на специалистите главната причина за случая са груби нарушавания на разпоредбите за употреба на атомната централа, осъществени от личния състав на четвъртия блок.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР